22
6633

Не е задължително фалафелите да са мазен джънк фууд. Ето какво може да предложи Вкусове, новото място за фалафели и хумус в София!

Не познавам човек, който да не е приключвал петък или събота вечер в Мимас на Попа. Така че ако сте от София и чуете някой да говори за фалафели, вероятно чувството за вина асоциирано с Мимас няма да закъснее.  Не е лошо обаче да опитаме и по-добри фалафели. Този понеделник посетихме едно такова място.

Колко добри са фалафелите във Вкусове?

Преди време куп приятели бяха препоръчали мястото и не мога да си обясня защо не посетих Вкусове тогава. Бях малко скептичен към мястото, защото фалафелите в мароканския ресторант на улица „Ангел Кънчев“ вече ми бяха любими, но останах приятно изненадан. Меко казано.

Избягвам да ям фалафели и всичко пържено, защото предпочитам да не ям храна с рафинирана мазнина. Фалафелите на това място изобщо не са мазни, но все пак запазват сочността на нахута в тях. Аз не успявам да постигна това вкъщи дори с печени фалафели.

Лютите фалафели във Вкусове

С чиста съвест мога да кажа, че това са най-яките фалафели в София. Във Вкусове предлагат и обикновени, такива с магданоз и още едни, на които не обърнах внимание заради лютите, на които аз се спрях (бел.ред. – другите са със сусам). Сандвичите са с куп пресни зеленчуци, два вида лют сос, хумус и тахини сос, който трябва да опитате на всяка цена!

Мила пък избра микс от всичко и честно казано малко ѝ завидях за печения патладжан. Малко се изпоти със зеления по-малко лют сос, но май не се справя добре с лютото по принцип.

Освен хумус и фалафели, тук предлагат и куп супи и салати, които предстои да опитаме!

Фалафел сандвич във Вкусове

Хумус с фалафел и зеленчуци

Чинията на Мила изглеждаше завидно вкусна.

Веган вкусотии във Вкусове

Едно от по-специалните неща в ресторантчето е Ави, който виждате на заглавната снимка. Безкрайно приветлив е и би се радвал да си побъбрите на английски, а защо не и да упражни българския си с вас. Личното му отношение към мястото си личи, а освен това спомена, че съвсем скоро ще има подобно място и извън София. Следете Facebook страницата им за повече информация.

Вкусове е съвсем близо до метро станция Сердика – след изхода за Халите веднага тръгнете наляво и след 10-15 метра ще видите запомнящия се червен интериор.

Как изглежда Вкусове отвън

Споделете в коментарите кои от фалафелите във Вкусове са ви любими!

Оценка

Неща, които харесах

Разнообразие от вкусове на фалафели
Страхотен хумус
Приветлив персонал

Неща, които не харесах

Миризмата на пържено по дрехите
Джордж
Автор

Основател на Fork Fork Fork. Бананите и фурмите сънуват кошмари с Джордж. Колоезденето, фотографията и глупавите шеги са му страст.

Покажи любов!

Харесай
22

Сподели с приятели!

8 коментара

Калоян

Изглежда супер! Много полезна публикация.

Мила

Тези с магданоз са велики! И лютите! И непременно трябва да се опита салатата/нещото с лимонените кори..

Калоян

Между другото, фалафелите на Баалбек (на пл. „Славейков“) също се отличават от масовите. Поне преди беше така.

Калоян

За съжаление доста бързо „Вкусове“ почти ме изгуби като посетител. Основната причина е, че Ави е наел на работа най-погрешния човек (или хора, ако са няколко). Последните два пъти, когато ходих, всичко беше под всякаква критика. Мръсотията личи още като влезеш. Служителят седеше, ядеше и си чатеше по телефона, а единствените две маси стояха мръсни. Вчера в 19:30 ч. имаше само 5 фалафела (пет броя). Минаха няколко човека, които си излязоха. Трябваше да чакам 10 минути да размрази тепърва питки и накрая все пак ядох неприятно студена пита. Наистина съжалявам за това хубаво място. Опитах да се свържа със собственика Ави, но безуспешно.

Калоян

Ави пак е тук и всичко е на „6“! Няма го вече мързеливото момче, което беше основната причина за моята негативна оценка. Great!

Джордж

Калоян, наскоро и аз бях попаднал но това момче и няколко прители се оплакаха от същото. Радвам се, че всичко е както преди! Скоро пак отивам да им изям лютите фалафели 🙂

Калоян

Обаче как се вмирисват дрехите на пържено… Ужасна работа.

Калоян

Не знам какво става с това място, но не отива на добре. Вдигнали са цените. Понякога фалафелите са много зле. Направо ме е срам, че съм им слагал добри ревюта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.