17
5652

За брадата има живот и отвъд ноември. Ето пет бързи съвета за грижата ѝ, с които всеки би се справил.

No Shave November е вече към края си, което е прекрасен повод да прерасне в събитие, което трае цяла година. Или две, или десет.

Ето пет бързи съвета, които ще помогнат да започнеш грижата за новата брада.

Остави я да расте

Няма брада на този свят, станала по-дълга с бръснене. Заключи самобръсначката някъде и започни да мислиш каква точно брада пускаш.

Първите дни са най-трудни, но преглътнеш ли пренебрежимия сърбеж и безвкусните коментари всичко става по-лесно.

Мий я с каквото трябва

Веган сапуни за брада

Брадата не е коса, така че дори не си помисляй да я миеш с шампоан. Използвай сапуни за брада, защото те са истината. Миришат много по-добре, не изсушават кожата и подхранват брадата.

И моля не ползвай козметика тествана върху животни. Супер тъпо е, далеч не е гаранция за безопасност, а има доста яки алтернативи. Ето моите три фаворита:

Ревюто на черния сапун Carbon на BRADABRAT трябва да говори достатъчно за това колко добре се отразява той на брадата.

В случай, че си на плодова вълна, хвърли око на сапуните на Lush. Papa Noël е супер портокалово желе (съвсем сериозно), което бързо ми стана любимо. Толкова е добро, че в магазините си Lush дори го са го изложили във формата на брада. Успокоява кожата при сърбеж и е наистина супер портокалов!

Kalamazoo не е желе, но далеч не е стандартен сапун. Ананасът и маслото от кайсиеви ядки вършат чудеса с лицето и брадата, които стават по-меки от света.

Четка и гребен

Четки за брада

Нещата са прости – гребенът е за разплитане на възелчета в брадата, а четката придава форма.

Не съм се глезил със специален гребен, но обикновен също върши работа. Ползвам го не повече от два пъти на седмица, но това е защото моята брада е права. По-къдравите хора да му мислят.

Положението с четката е още по-гето. Четките за брада не само са неоправдано скъпи, но и повечето са с косми от животни, което изобщо не е готино. В преследване на готиното влязох в първия магазин за левче и си тръгнах с малка дървена четка с пластмасови косъмчета. Целя се в дълги и бавни движения по дължина на брадата и магията става.

Продължавай да не я бръснеш

Жалко е да отрежеш една измита и добре сресана брада. Нещата с растежа понякога излизат извън контрол и е само естествено да искаш да приведеш всичко в ред сам. Дай ѝ време и в началото по-добре се доверявай на професионалист. Като изключим яденето на месо, малко неща са по-тъпи от инцидент с брадата.

В София има няколко места, където оформят бради, но след като открих Лъчезар в Studio Scissors едва ли ще посетя друго място. Страшен професионалист и магьосник с ножиците. Дори да не знаеш какво точно да направиш с брадата ти, той знае. При него можеш да намериш и маслата на BRADABRAT, които подхранват брадата и след гореспоменатите сапуни са ми второто най-любимо нещо.

Остани човек

Брадата не те задължава да си бастун и кифла. Колкото и яко постижение да е една голяма, поддържана брада, нека тя, а не егото ти, да расте.

Джордж
Автор

Основател на Fork Fork Fork. Бананите и фурмите сънуват кошмари с Джордж. Колоезденето, фотографията и глупавите шеги са му страст.

Покажи любов!

Харесай
17

Сподели с приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.