26
5586

Разберете повече за най-заетия веган в България. Андрей Андонов ни разказва за независимо кино, тичане и банани.

С Андрей Андонов се запознахме преди няколко години в студиото на bTV, където говорихме за веганизма. Наскоро се беше върнал от Ирландия, където беше учил кино. Мисля, че още тогава ми спомена за зеленчуковата борса. Преливаше от енергия и ентусиазъм, а резултатът от това вече е тук.

Независимият му филм „Никой“ е готов. Действието се развива в Родопите, където Андрей е снимал 20 дни, а филмът ни показва мераморфозата на млада жена изгубила баща си. Нямам търпение да разбера как позитивен човек като Андрей ще ни разкаже тази история.

Вчера поговорихме за всичко, което се случва около него:

Имаш син, тичаш, правиш филми. Как успяваш да комбинираш?

– През последните две години не мога да кажа, че успявам. Тичането тотално отпадна от програмата, чак сега отново започнах да спортувам редовно. Продуцирането на независим филм в България от хора, които не са милионери, изисква тотално отдаване, както физически, така и психически.

Защо тичаш?

– Защото е чудесно преживяване, защото си на слънце и можеш да останеш сам със себе си. Виждаш много красиви места, физически се чувстваш великолепно, а ако не се прекалява и се бяга редовно е чудесен начин да поддържаш здравето си.

През какво трябва да мине човек, за да направи филм?

Андрей Андонов и филмът му Никой

– Това е доста сложен въпрос, защото пътят е много дълъг и комплексен. Киното е скъпо изкуство за създаване. Изисква изключително себераздаване, но и себеотдаване на още много хора. Киното се прави от отбор от таланти и професионалисти. Дори след завършването на един филм, когато уж той е завършен напълно, се оказва, че тепърва трябва още повече хора да се доверят на идеята – историята и да се впуснат в това изживяване. Така че приключението по направата на един филм е изключително голямо, рискът е огромен, а накрая все пак говорим за произведение на изкуството, където оценката е винаги субективна и зависи от много фактори извън стойността на филма.

Направи ли нови приятели покрай Никой?

– Срещнах нещо повече от приятели, запознах се със съмишленици, изключително талантливи артисти, дръзки и смели творци.

Защо предпочиташ да ядеш банани вместо месо?

andrey-andonov

– Защото бананът е перфектната храна за човека, сладък и пълен с енергия. В Ирландия всички ме мислеха, че съм напушен постоянно и на екстази. Защото тогава се хранех с много банани, 10-15-20 на ден. Ефектът е, че си винаги ухилен, в тонус и пълен с позитивизъм. MONKEY BUSINESS.

Дай съвет на хората, които мислят да станат вегани.

– Че най-честия проблем е не винаги с храната. Тоест липсата на енергия и тонус, може да е по-скоро от липсата на сън, дехидратация или твърде много стрес. Също така е много важно да се спортува редовно, защото иначе целия метаболизъм се забавя. Иначе относно храната, обичам да повтарям, че най-ценната храна за нас хората е свежата, цялата, суровата, сладката, узрялата, органичната, растителна храна.


Първата прожекция на Никой е на 3 юни в Зала 1 на НДК. Започва в 20:00 и още днес отивам за билети.

Джордж
Автор

Основател на Fork Fork Fork. Бананите и фурмите сънуват кошмари с Джордж. Колоезденето, фотографията и глупавите шеги са му страст.

Покажи любов!

Харесай
26

Сподели с приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.